01 лютого 2015

Копчення м'яса кролика

Копчення мяса кролика
Копчена крільчатина

Копчення м'яса кролика

М’ясо кролика можна використовувати свіжим, коп­ченим, солоним і консервованим. Свіжі тушки звичайного домашнього кролика, що проживав не в системі захисту кролів від різних природних факторів «Раббітакс», краще спо­чатку вимочувати від 12 до 24 год. у оцті. Для копчення мяса кролика потрібно крільчатину засолити.
Засолюють тушки двома способами. Перший — поля­гає в тому, що м’ясо просто натирають сухою сіллю. Таке м’ясо зберігається добре, але стає твердим. При другому способі м’ясо зберігають у соляному розчині, але трива­лість такого зберігання менша.
Третій спосіб вважається найкращим. Полягає він ось у чому: на 25 кг м’яса беруть 1 —1,5 кг солі, 10—15 г селітри і 150—200 г цукру-піску. Половиною цієї суміші натирають м’ясо, особливо добре біля кісток. Решту су­міші розчиняють у воді і цим розчином заливають м’ясо.
Заливати м’ясо найкраще у бочечках із стоком для роз­солу, який перші 3—4 дні заміняють свіжим.
Строк засолу залежить від розміру шматків м’яса: великі просолюються через 3—4 тижні, а дрібні — через   8-14 днів.
Просолене м’ясо йде далі для копчення. Для копчення м’яса використовують сухі дрова, бо сирі дрова дають дим неприємного запаху. Не можна для копчення брати дрова хвойних дерев, від яких відгонить смолою. М’ясо треба коптити 4—6 і більше днів.

З м’яса кроля можна готувати, як і з м’яса інших тва­рин, різні страви: супи, рагу, жарке, котлети, паштет, ковбасу та ін.

Якість М’яса Кроля

Немає коментарів:

Дописати коментар