Розведення перепілки чи кролівництво?
Тема сторінки : розведення перепілки, перепіловодство Україна, перепілки, яйця перепілки, перепілка, ферма перепелів, перепелина ферма, м'ясо перепела, розведення перепелів , клітка для перепела , брудер для перепела , кролівництво
Сьогодні розведення перепілки - перепіловодство в Україні модна течія в галузі птахівництва . Акцентується нібито корисність харчування продукцією віл перепілки, наводяться показники корисності харчування продуктами від перепелів - яйцем, м'ясом. Чи такі вони корисні насправді? Нехай на рівні роздумів, але нас, еко - кролівників, все що корисне, екологічно чисте в отриманні м'ясної продукції завжди цікавить ...
Задамо наступні питання. Яку продукцію отримують з цієї волелюбної потребуючої простору перепілки, якщо її тримати і розводити в неволі і підтримувати вирощування цих пташок за допомогою біодобавок не зрозумілого змісту та антибіотиків? Чи не виходить те, що з куркою - бройлером? Кур - бройлерів, не знати де тут правда а де вигадка, але подейкують, що вирощують за допомогою додавання в раціон стероїдних гормонів з анаболічним ефектом, подібні метрандростенолону, який використовується спортсменами бодібілдингу для нарощування м'язової маси. Вони то і прискорюють приріст ваги тварин, птиці. А якщо уважно вивчати Інет, то зустрінеш, що зооінженери «граються» з тиреостатиками - препаратами, що перешкоджають правильному вироблянню гормону щитовидної залози, а також зі статевими гормонами рослин (знайшло застосування в бройлерному кролівництві !) які наявні в овочах, фруктах,
фітогормонами - типу фітоестрогену з сої . А інакше як пояснити те, що селянська курка росте 8 місяців до товарної ваги , тоді як бройлерна - 5 тижнів всього ?Однак у перепіловодстві, пташок вирощують в умовах по тим же « курячим » стандартам, в брудерах , залізних клітках батареях, уф - слова - то які техногенні, з щільністю посадки вирахуваною до міліметрів. При стислості, яка проти природна для перепілки і надає моторошний для них стрес, їх утримують у цехах або приміщенні, і чим менший виробник, тим в гірших умовах і утримує - хто з них буде дотримуватися норм мікробної аеробності, кількості світла і чистого повітря, якщо основна маса таких сарайних виробників - нелегали? Їх перепелині приміщення просякнуті запахом посліду птахів, самі птахи надихалися аміаку і ось - рекомендують пити свіже перепелине яйце, причому мовляв дітям (!) корисно! Пити яйце від потворно вихованої птахи!? Пити яйце, чий склад сформований не природою, а людиною! ? Що підказує здоровий глузд? Яка енергетика у цих нещасних перепелів ? Що буде в яйці корисного? Звичайно, механізувати, поставити на потік , і змусити працювати цю живу істоту можна. Потрібно тільки напувати її розчинами, наколоти ліками, нагодувати стимуляторами росту... У кролівництві раніше кастрували кроликів механічно, для отримання хорошого приросту ваги. Зараз, достатньо вводити в корми інгібітори статевого дозрівання, силою забрати сперму у самців, розбавити на потрібну кількість порцій, і насильно запліднити самок, і буде тобі рентабельне кролівництво .
Перепілка в природі, це птах з великим ареалом проживання, яка харчується жучками, черв'ячками, злаковими, насінням, травою і т.д. І такий перепел відрізнятиметься від перепела з брудера, як домашня курка від батареї, отої бройлерною своєї підробки, 42 денної. Ознака гормональної начинки - м'які кістки.
Промисловий перепел, одно, що промислова обробка. А як інакше. Зняти пір'я з перепела - потрібно обдати хімрозчином. Щоб трупні отрути не почали свою справу – потрібно замочити в антибіотиках, нітратному розчині. І т.д. і т.п.
Можна сказати, що ми згущаємо фарби. Так. Повинні в цьому зізнатися. Адже напевно ми в рахунок не беремо чесних виробників, що не побояться контролю на ліпідний профіль, загальний аналіз холестерину і тригліцеридів. Але багато таких знайдеться? Харчовий статус продукції легко перевірити. Відмінності рівня загального холестерину і тригліцеридів, що спостерігаються в сироватці крові, між бройлерами від різних виробників і з контрольної групи дають підстави припускати, що кожен виробник має свою власну стратегію харчування. І хто яку вже стратегію прибутку і за рахунок чого ...
На стандартній птахофабриці курка від народження до забою живе 42 дні ! Якщо перетримати на тих самих кормах її - починається розклад організму - лопається печінка ... Краса!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Клітки для перепілки
>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Клітки для перепілки
Еко - кролівництво, чиї продукти сміливо можна віддавати в будь-яку лабораторію на аналізи, виявляється єдиним промисловим видом виробництва м'яса чистого походження. Порося , ВРХ , птицю дуже дорого виростити натуральними, оскільки потрібні луки , пасовища, території. А еко - кролик живе нехай в неволі, але зате в Раббітакс - « мерседесах » кролівництва, в гідному житлі і при гуманної технології кролівництва , раціон для кролика який прописаний природний - злаки , сіно, вода, гілковий корм.
І якщо хворій дитині реклама пропонує попити яйця перепела, може задумаємося?
Про те , як через раціон вбити волю людини , читайте тут
Технічний допис: перепіловодство в Україні, перепілки , яйця перепілки, перепілка, ферма перепелів , перепелині ферма , м'ясо перепела , розведення перепілки, кролівництво
Немає коментарів:
Дописати коментар