13 травня 2015

Парша у кролів

Тема запису: Парша кролів,  фавус кролики, шкірні захворювання кроликів, хвороби шкіри кроликів, ранки на шкірі кролів, хвороби шкіри кролів

Парша у кролів


Збудник хвороби — рослинний грибок парші. При захворюванні у кроля уражується, в основному, шкіра голови, вух і кінцівок. Хвороба починається з виникнення міхурців, які швидко лопаються і, підсихаючи, утворюють кірочки. Ураження мають вигляд «блюдечка»— це круглі утворення з піднятими краями і заглибинами посередині.

Волосся в центрі ураження випадає. Хвороба передається при сумісному утриманні здорових і хворих тварин через заражені клітки, годівниці, напувалки і інший інвентар, а також розноситься обслуговуючим персоналом.

Хворих кролів треба негайно ізолювати і лікувати, а клітки почистити і продезинфікувати. В разі потреби вдаються також і до загальних профілактичних заходів.

В екокролівництві уражені місця на паршу у  кролів промивають розчином зеленого мила і потім змазують настойкою йоду, 5-процентним спиртним розчином креоліну або лізолу.

Карантинно-обмежувальні заходи застосовуються протягом усього строку неблагополуччя господарства і ще 14 днів після останнього випадку видужання та проведення дезинфекції.


















Тема запису: Парша кролів,  фавус кролики, шкірні захворювання кроликів, хвороби шкіри кроликів, ранки на шкірі кролів, хвороби шкіри кролів



Немає коментарів:

Дописати коментар